TİP Milletvekili Ahmet Şık, Meclis'te yaşanan kavga sonrasında sosyal medyada birçok kişinin merak edip araştırdığı isimler arasında yer almaya başladı. Ahmet Şık hangi partiden, evli mi, mesleği ne, kaç yaşında, nereli? gibi sorulara yanıt arayanlar, onun hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte Ahmet Şık'ın biyografisi ve siyasi kariyeri hakkında merak edilenler...

Ahmet Şık kimdir?

Ahmet Şık, 10 Mayıs 1970 tarihinde Kumluca, Antalya’da dünyaya geldi. Gazetecilik kariyerine İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun olduktan sonra başladı. Mesleğe üniversitenin birinci sınıfında iken Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak adım atan Şık, yıllar içinde Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabirlik yaptı. Ayrıca Reuters haber ajansında da foto muhabiri olarak çalıştı.

Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti

Ahmet Şık hangi partiden?

Ahmet Şık, 2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili adayı oldu ve İstanbul milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. Ancak 4 Mayıs 2020 tarihinde partisinden istifa ettiğini açıkladı. Ahmet Şık hangi partiden? sorusunun yanıtı olarak, 19 Nisan 2021 tarihinde Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldığı bilgisi verilebilir.

Ahmet Şık kaç yaşında, evli mi?

1970 doğumlu olan Ahmet Şık, 2024 itibarıyla 54 yaşındadır.Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık, hem eşiyle olan evliliği hem de kendi siyasi ve sosyal aktivizmiyle dikkat çekiyor. Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet eden Yonca Şık, Türkiye'deki insan hakları ihlalleri konusundaki çalışmaları ve savunuculuğuyla biliniyor. Gazeteci olan Yonca Şık, Ahmet Şık'la birlikte zorlu bir hayat mücadelesi vererek birçok kez kamuoyunun gündemine gelmiştir.

Ahmet Şık, Yonca Şık ile evlidir ve Mina Şık adında bir kızları vardır.