Son dakika haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Bursa Valisi Mahmut Demirtaş atandı. Bu karar, 16 Ağustos 2024 Tarihli ve 32634 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı. Mahmut Demirtaş'ın Emniyet Genel Müdürü olarak atanması, kamuoyunda merak uyandırdı. Peki, Mahmut Demirtaş kimdir, evli mi, kaç yaşında ve aslen nereli?

Türkiye'de Siyasi Parti Sayısı 151'e Çıktı: 5 Yeni Parti Kuruldu Türkiye'de Siyasi Parti Sayısı 151'e Çıktı: 5 Yeni Parti Kuruldu

Mahmut Demirtaş Kimdir? 

1965 yılında Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde dünyaya gelen Mahmut Demirtaş, ilk ve ortaöğrenimini Yozgat'ın Yerköy ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1990 yılında Denizli'de Kaymakam Adayı olarak meslek hayatına başladı. Yozgat, Kayseri, Ankara ve Isparta'da Kaymakam Vekili olarak görev yaptıktan sonra, 1992 yılında İngiltere'de 8 ay boyunca inceleme ve araştırmalarda bulundu.

Mahmut Demirtaş, Aksaray-Güzelyurt ve Malatya-Pütürge ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptıktan sonra, Van ve Osmaniye'de Vali Yardımcısı olarak görev aldı. 2003 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’nda Mülkiye Müfettişi olarak göreve başladı. Ardından Adıyaman, Adana, Mardin ve Bursa valilikleri görevlerinde bulundu.

Bursa Emniyet Müdürü Mahmut Demirtaş Evli mi, Kaç Yaşında?

Mahmut Demirtaş, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilen Demirtaş, görev süresi boyunca çeşitli önemli görevlerde yer almış ve sonunda Emniyet Genel Müdürü olarak atanmıştır.