Bir süredir "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme" ve "kara para aklama" suçlamalarıyla tutuklu bulunan Dilan Polat, tahliye edilerek cezaevinden çıktı. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında hapse giren Polat, toplamda 288 gün boyunca cezaevinde kaldı.

Dilan Polat Ne Zaman Hapse Girdi ve Kaç Gün Kaldı?

Dilan Polat, 5 Kasım 2023 tarihinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme" ve "kara para aklama" suçlamalarıyla tutuklanarak hapse girdi. Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itirazın ardından, 19 Ağustos 2024 tarihinde tahliye edildi. Polat, toplamda 288 gün cezaevinde kaldı.

Engin Polat Hapisten Çıktı mı?

Dilan Polat’ın eşi Engin Polat ise tutukluluğuna devam edilmesi yönündeki mahkeme kararı gereği hâlâ cezaevinde bulunuyor. Dilan Polat’ın tahliyesinin ardından, eşi Engin Polat’ın durumu da merak ediliyor. Ancak mahkeme, Engin Polat’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti Kayıp Narin Güran İçin Kritik Gelişme: "Sonuca Çok Yaklaştık, İlk Gözaltı Gerçekleşti

Dilan Polat ve Eşi Hangi Suçlamalarla Yargılanıyor?

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında birçok şirkete kayyum atanmış ve Dilan Polat’ın yanı sıra eşi Engin Polat da tutuklanmıştı.