Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın durumu, son dakika gelişmeleriyle yakından takip ediliyor. Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin'in bulunması için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Peki, Narin Güran bulundu mu? Narin Güran kimdir ve nerede kayboldu? İşte, detaylar...

Narin Güran Olayı Nedir?

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde, Kur'an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi ve mahalle sakinleri tarafından aranmaya başlandı. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen Narin bulunamadı. Ailesi, durumun ciddiyeti üzerine saat 20.15'te karakola giderek kayıp ihbarında bulundu. İhbar üzerine jandarma ve çeşitli arama kurtarma ekipleri bölgede geniş çaplı arama çalışmaları başlattı.

Arama Çalışmalarında Neler Bulundu?

Arama çalışmalarının 22 Ağustos gecesi yapılan bölümünde, Narin Güran'a ait olduğu düşünülen bir çocuk terliği yol kenarında bulundu. Ancak, Narin'in ailesi daha sonra terliğin kızlarına ait olmadığını belirtti. Ayrıca, Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. 21 Ağustos günü saat 15.15'te, Narin'in 4 arkadaşıyla birlikte yürüdüğü ve ardından tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar kameralara yansıdı.

İzmir Alsancak Sahilde Cinsel İlişki Nerede, Nasıl Oldu, Kimlikleri Belli mi? İzmir Alsancak Sahilde Cinsel İlişki Nerede, Nasıl Oldu, Kimlikleri Belli mi?

Diyarbakır Valiliği'nden Açıklama Geldi

Diyarbakır Valiliği, Narin Güran’ın cenazesinin bulunduğuna yönelik sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Valilik açıklamasında, "Bazı medya organları ile sosyal medya hesaplarında; kayıp olarak aranan Narin Güran’ın cenazesinin bulunduğu yönünde yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kayıp kız çocuğu Narin Güran’ın bulunabilmesi amacıyla AFAD ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce geniş çaplı arama faaliyetine titizlikle devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu tarz asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur" denildi.